SPREHOD PO RILKEJEVI POTI DO DEVINSKEGA GRADU, GRAD MIRAMARE IN PREDPRAZNIČNI TRST

Po Rilkejevi razgledni poti, ki je speljana ob robu visokih pečin, se bomo sprehodili nad Sesljanskim zalivom do Devinskega gradu. Pot nas bo vodila proti gradu Miramare, kjer bomo uživali ob prečudovitem panoramskem razgledu na morje. Dan bomo zaključili v predpraznično obarvanemu mestu Trst, kjer bomo obiskali ožje središče mesta, ki je nekdaj Slovencem nudilo "okno v svet", v obdobju Habsburškega imperija pa je bilo to eno od najbolj svetovljanskih mest v Evropi.

Program:

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom na postajališču pri Ravbarkomandi za jutranji kapučino.

Sprehodili se bomo po Rilkejevi sprehajalni poti, ki je speljana po robu Devinskega klifa, okoli 90 metrov nad morsko gladino in nudi prelepe razglede na Sesljanski zaliv. Dolga je približno dva kilometra. Čudovit je razgled na bele apnenčaste skale, ki se strmo spuščajo do morja, na prostrano obzorje, ki ga lahko opazujemo skozi line bunkerjev ter na devinska gradova. Podzemni bunkerji in postojanke so ostanki iz prve svetovne vojne in iz njih so imeli vojaki idealno izhodišče za opazovanje napadalcev iz morja.

Pot nas vodi do gradu Devin (Castello di Duino), ki je bil zgrajen na kraškem grebenu in se vrtoglavo spušča v morje. Na tem mestu sta nekoč stala dve gradova, sedaj so od starejšega ostale zgolj ruševine. Ob teh ruševinah leži znamenita bela skala, ki se imenuje tudi Dama Bianca, saj bi naj po številnih legendah in pripovedkah spominjala na zakrito žensko.

Nadaljujemo (z avtobusom) proti pravljičnemu gradu Miramare (Castello Miramare). Ime gradu, ki v španščini pomeni ‘pogled na morje’ je upravičeno, saj naj bi se to videlo iz vsakega okna. Obdan je z visokim obzidjem, ki je nekoč služilo za zaščito pred napadalci in ga krasijo različni grbi ter je osvetljeno s prelepimi svetilkami. Sam grad obkroža čudovit park z redkimi eksotičnimi rastlinami in neštetimi kipi.

Dan zaključimo v osrednjem delu predprazničnega mesta Trst (Trieste), ki je vse do dandanašnjega časa za Slovence predstavljalo "okno v svet", zelo velik pomen pa je imelo tudi za avstroogrski imperij, saj je bilo nekoč glavno pristanišče avstro-ogrskega cesarstva. Raziskovali bomo znamenitosti v središču mesta in obiskali tradicionalni božični sejem, kjer si bomo vzeli čas za nakup daril, sprehod po praznično okrašenih ulicah, kapučino...

Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

Odhodi:

Izlet je enodnevni.

Odhod: Vstopna postaja: Cena:
7:30 Kranj Sloga Primskovo 29,00 EUR
8:05 Ljubljana Dolgi most 29,00 EUR

Navedeni ceni veljata ob udeležbi skupine najmanj 30 oseb. Ob manjšem številu oseb (25 do 29) je doplačilo 6,00 EUR.

NE ZARAČUNAVAMO PRIJAVNINE!

Cena vključuje:

 • vodenje z licenciranim turističnim vodnikom GZS,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstop v grajske parke gradu Miramare,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine,
 • dnevnice voznika,
 • organizacijo ter DDV.

Možna doplačila:

 • ogled gradu Miramare 12,00 EUR.
 • ogled gradu Devin 8,00 EUR

Informacije in registracija:

GSM: +386 41 723 832; 041 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com

Način plačila aranžmaja:

 • spletna prijava.

Opombe k aranžmaju:

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu (izjema nepredvideni vremenski pojavi).
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko.
 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru se izlet odpove (5 dni pred začetkom izleta). Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.

Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na www.experience-slovenia.com

Mnenja sopotnikov:

Dobro jutro Janina😀, spet si mi (si nam) omogočila en lep izlet in ponovno z odlično družbo ter vodičko Nino.  Bile smo same fejst "punce"😀, dobro smo se ujele in veliko nasmejale😂. Verjetno ti fotka, ki ti jo je poslala Nina vse pove. Škoda ker nisi bila z nami.  Lep pozdrav, Slava P.

Zahvaljujem se za super izlet, zlasti pa gre zahvala tudi Nini, ki je profesionalno in še srčno izpeljala izlet.  Se vidimo prihodnjič. Lidija A.