JUŽNA TIROLSKA IN DOLOMITI - ZEMELJSKE PIRAMIDE, ANTERSELVA IN JEZERO LAGO DI BRAIES

Vabimo vas na izlet na Južno Tirolsko - v Pustriško dolino, ki jo poleg prijaznih ljudi določa nenavadna slikovitost - tu se stikajo Dolomiti, Karnijske Alpe, Visoke Ture in Zillertalske Alpe. Ogledali si bomo arhitekturno mojstrovino narave - zemeljske piramide, Anterselvo z jezerom Lago d'Anterselva, staro mestece Dobbiaco, dan pa zaključili pri "biseru Dolomitov" Lago di Braies, jezeru, kjer snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj.

 

Program:

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Lienzu ob vznožju Lienških Dolomitov, kjer bo že čas za nekoliko daljši vmesni postanek za jutranjo kavo. Nadaljujemo proti Pustriški dolini in zavijemo proti gorski dolini Anterselva (Antholzer Tal). Pri kraju Platten (Plata) bomo naredili krajši pohod (skupaj okoli 1.30h hoje) in si ogledali arhitekturno mojstrovino narave, ki je posledica vodne, zemeljske in snežne erozije zadnjih 25.000 let - zemeljske piramide. Njihove podobe in barve se nenehno spreminjajo in predstavljajo eno največjih naravnih posebnosti območja Pustriške doline.

Nadaljujemo z vožnjo v zatrep Anterselve, z izjemnimi kulisami Visokega Galla (3.436m) in drugih gora ter slikovitim jezerom Lago d'Anterselva(Antholzer See) na višini 1.642 m. Okrog jezera vodi zanimiva pohodna pot. Ob jezeru so prijetni lokali, ki ponujajo lokalne dobrote - npr. "tirolski štrudl" in turistične spominke. Od 2003 je ta gorski predel z enkratno floro in favno zaščiten kot naravni park.

Po obhodu jezera (skupaj 1.20 h hoje) ali sprostitvi ob jezeru nadaljujemo z vožnjo v zanimivo staro mestece Dobbiaco(Toblach, 1.241 m). Dovolj bo časa za prigrizek v lokalnih restavracijah in za sprehod po krajevnem jedru s cerkvico, v kateri se vsako leto izvaja bogat glasbeni kulturni program. Tu sta muzicirala Gustav Mahler in Richard Strauss. Ustavili se bomo tudi v priljubljeni sirarni v Toblachu (trgovina je založena tudi z raznovrstnimi drugimi lokalnimi dobrotami).

Popoldne nadaljujemo z vožnjo v bližnjo idilično gorsko dolino Braies (Pragser Tal) na obrobju Brajeških Dolomitov, do "bisera Dolomitov", jezera Lago di Braies(Pragser Wildsee, 1.496m). To je največje naravno jezero v Dolomitih in eno od najlepših v Alpah. Jezero leži v kotanji, obdano je z veličastnimi gorskimi kulisami in je pod zaščito Unesca. Z jezercem je povezana pestra zgodovina druge svetovne vojne. Seveda je potrebno tudi omeniti, da tam snemajo nadaljevanko Gorski čuvaj, kjer ima glavno vlogo Terence Hill. Okrog jezerca vodi pot (1.30 h hoje).

Čaka nas še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.

Odhod:

Izlet je enodnevni.

Vstopna postaja: Cena
5.00 Ljubljana Dolgi most 47,00 EUR
5.35 Kranj Sloga Primskovo 47,00 EUR


Navedeni ceni veljata ob udeležbi skupine najmanj 33 oseb. Ob manjšem številu oseb (27 do 32) je doplačilo 10,00 EUR.


Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine,
 • dnevnice voznika,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo/vodenje, organizacijo ter DDV.

Informacije in registracija

GSM: +386 41 723 832; 041 757 009

e-mail: info@experience-slovenia.com

Način plačila aranžmaja

 • spletna prijava.

Opombe k aranžmaju

 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu.
 • Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko ter pohodne palice.
 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 27 potnikov, v nasprotnem primeru se izlet odpove (7 dni pred začetkom izleta). Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.
 • Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.

Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na www.experience-slovenia.com

Mnenja sopotnikov:

Ko ti enostavno zastane dih. Lepotica narava z vso svojo čistostjo, čudovitimi odsevi 😍. Krasen, prečudovit dan, s prijaznimi, srčnimi, srečnimi ljudmi 😊💖 Vsepovsod mir, iskreni nasmehi na obrazih, lepote vsepovsod kamor se obrneš. Naš potep po Južni Tirolski - Pustriška dolina, Lienški Dolomiti. Gorska dolina Anterselva, vzpon do prečudovitih zemeljskih piramid, ki so ena največjih naravnih posebnosti Pustriške doline.Jezero Lago d Anterselva na višini 1.642 m, obisk mesteca Toblach, gorska dolina BRAIES - biser Dolomitov - jezero LAGO DI BRAIES. Največje naravno jezero v Dolomitih in eno najlepših v Alpah. Prehodili smo oba jezera, cca. uro in pol okrog enega. Tako lepa, čista energija, da ostaneš brez besed in se samo čudiš vsem tem naravnim lepotam. Za konec še Sextno, obdan z obsežnimi smučišči. Sašo in Janina Košnik (Experience Slovenia) - še enkrat hvala za povabilo in zame res prečudovit, nepozaben dan 💖, s čudovitimi ljudmi. Res je, narava je najlepša in najveličastnejša umetnica v mojem srcu 💖 Andreja K.